Duurzaamheid

Verantwoordelijkheid

Groan richt zich op de handel in diergrondstoffen, waarvan sojaschroot het grootste product is. Omdat wij ons bewust zijn van de impact die de sojateelt heeft op het klimaat en het maatschappelijk welzijn in de productiegebieden, geloven wij dat het goed is om bij te dragen aan een keten voor duurzaam geproduceerde soja.

RTRS

Om een stap te zetten in deze richting is Groan vanaf November 2014 lid van de ‘Round Table on Responsible Soy’ (RTRS). Deze organisatie heeft duurzaamheidscriteria opgesteld die toegepast kunnen worden op de sojateelt. Natuurbehoud, biodiversiteit, verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, goede arbeidsomstandigheden en lokale landrechten zijn voorbeelden van zaken waar de RTRS zich op richt.

Voortrekkersrol

Groan speelt al geruime tijd een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid. De verduurzaming van de teelt van diervoedergrondstoffen was een onvermijdelijk proces. Alhoewel wij de kosten niet kunnen wegnemen, kunnen wij dit proces wel zo aangenaam mogelijk voor u maken. Onze collega, Jaco Scheurwater, heeft een vooruitstrevende functie in dit proces. Niet alleen bewerkstelligde hij het optimaliseren van de duurzaamheid bij Groan, maar ging hij ook met derden in gesprek. Mede dankzij Jaco is in twee jaar tijd het volledige gebruik van soja in Nederland verduurzaamd.

 

 Wilt u meer weten over de mogelijkheden om ook uw deel bij te dragen aan de verduurzaming van het sojaverbruik? Wij staan graag tot uw beschikking voor meer informatie.