Wat wij doen

Van akker tot product

De diervoedergrondstoffen die Groan levert zijn doorgaans afkomstig uit Noord- en Zuid-Amerika, Indonesië, Maleisië, de Zwarte Zee regio en Europa. De fluctuerende prijs van de diverse producten wordt dagelijks intensief in de gaten gehouden door onze medewerkers. Wij zijn te allen tijde op de hoogte van de ontwikkelingen op de markt en ontzorgen u van A tot Z.


Juiste goederen, juiste tijdstip

Voordat wij onze grondstoffen verhandelen heeft het merendeel al een bewerking ondergaan. Een aantal van onze producten zijn bijproducten van de winning van plantaardige olie uit oliehoudende zaden. Bij dit proces blijft een eiwitrijk, meelachtig product over. Dit meel wordt ook wel schroot genoemd. Het meel wordt in de zeehavens van het land van herkomst geladen in zeeschepen, ook wel bulkcarriers genoemd. Deze zeeboten vervoeren circa 60.000 ton. Wij houden deze zeeboten voortdurend in de gaten, zodat we continu op de hoogte zijn van de precieze locatie van de grondstoffen. Op die manier kunnen wij u verzekeren van de juiste goederen op het juiste tijdstip, op de juiste plaats.


Onmisbare schakel

In de Europese zeehavens worden deze goederen overgeslagen in binnenvaartschepen van circa 500 tot 2000 ton. Zo brengen wij de diervoedergrondstoffen direct naar onze klanten of naar diverse opslaglocaties.


Over het water of via de weg

Met opslaglocaties en fabrieken door heel Noordwest Europa zijn de diervoedergrondstoffen altijd bij u in de buurt. Indien gewenst kunnen wij voor u de logistiek uit handen nemen en leveren wij de goederen direct op de door u gewenste locatie.